jheyno Gutta cavet lapidem - non forte, sed saepe cadendo

Perustietoa islaamista VII

  • Ramadan 2016, keskiyö
    Ramadan 2016, keskiyö

Onko Koraanin julistama islaam tarkoitettu tänne Pohjolaan?

No ei todellakaan ole.

Islaamin mukaan Koraani on Jumalan pyhää sanaa ja islaam itsessään alistumista tuohon julistukseen, Islaam on kirjan uskonto. tuon kirjan tekstejä ei saa sormeilla, siihen ei saa listätä eikä siitä pois ottaa. Kaikki Koraanin ulkopuolinen määräily ja käskytys on ihmisten määräyksiä ja käskytystä, ei Jumalan. Mikään sellainen ei siis ole, eikä voi olla, islaamia.

 

Koraanin määräykset vuosittaisesta paastosta ovat yksiselitteiset: Ihminen ei saa syödä eikä juoda sinä aikana, joka alkaa, kun ulkona, ilman keinovaloa, ei enää pysty illalla erottamaan mustaa ja valkoista villalankaa toisistaan, ja päättyy auringon noustessa (kun eron taas näkee). Raskaana olevat, lapset ja sairaat on vapautettu määräyksestä. Kaikki tästä poikeavat ohjeet ja määräykset ovat vastoin Koraanin julistamaa islaamia, ja siis Jumalan tahdon vastaisia.

 

Pohjolassa tämä merkitsee, että Koraanin määräyksiä noudattavat, musliimit, siis kuolevat säännöllisesti nälkään ja janoon Ramadanin osuessa toukokuun ja elokuun rajaamaan ajanjaksoon. Samoin, kkun Ramadanosuu joulukuun ja tammikuun väliseen ajanjaksoon, ei tarvitse paastota lainkaan. Se, että Jumala on määrännyt Koraanin määräyksiä noudattaville muslimeille näökäkuoleman säännöllisin välein voi tarkoittaa vain, että joko Jumala ei oikein tiennyt Koraania antaessaan, millainen Maapallo on (mikä ei tunnu uskottavalta, jos on puhe kaikkitietävästä Jumalasta), on umpikiero äijänkääppänä, joka haluaa säännöllissti nähdä musliimien joukkokuolemia Pohjolassa (mikä sekään ei tunnu uskottavalta, jos on pue armeliaasta ja armahtavasta Jumalasta) TAI tarkoitti, että Koraanin julistaman islaamin ei ollut missään vaiheessa tarrkoituskaan levitä Pohjolaan. Samaan viittaa aiemmin  käsitelty Koraanin suuntaaminen vain ja ainoastaan Taisin, Azirin ja Jemenin Arabeille.

 

Lisää keskiviikkona.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Äärettömän yksinkertaistettua ja tarkoitushakuista pohdintaa. Ramadanin aikana ei syödä päivänpaisteessa. Pohjolassa ajanjaksoksi lasketaan sama klo 18 ja 06 välinen aika kuin keskisemmässä osassa maapalloa. Aika määritetään Mekan auringonnousun ja laskun mukaan.

Voisit, Jouko, kipaista kysymässä ja keskustelemassa aiheesta muslimin kanssa sen sijaan, että itse pohdiskelet asioita omassa pienessä mielessäsi.

Raamatustakin saat monen monen kirjoituksen pituisen kokoelman mitä ihan kotoinen kristinuskomme ajaa ihmisiä tekemään.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Koraani on paasto vietosta yksiselitteinen. Koraani ei puhumitään kellonajoista tai Mekasta. Loukkausyrityksesi on kuin kärpäsen surinaa korvissani, kuten suuri kalifi toteaisi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Samalla tavalla kuin Raamattu on yksiselitteinen, Koraaniakin tulkitaan.

Itse luotan asiassa enemmän työkaveriini kuin sinuun, Jouko. Hän sentään viettää Ramadania tuolla tavalla. Kuinka usein sinä olet Ramadania viettänyt? Saivartelua osaat harrastaa, mutta käytännöistä et edes halua kuulla.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #5

Se, vietänkö minä, tai kukaan muukaan, ylipäätään ramadan-paastoa, ei ole mitenkään sidoksissa siihen, mitä Koraanissa lukee.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #7

Ei tietenkään olekaan. Mutta vaikka Koraani on islamin pyhä kirja, muttei sanasta sanaan muslimin elämänohje.

Ethän sinäkään, Jouko, pidä kristittyjä murhaajina. Et, vaikka Raamattu vaatii kristittyjä tappamaan jokaisen morsiamen, joka on joutunut kaupungissa raiskatuksi:
"Jos joku neitsyt on kihloissa miehen kanssa ja toinen tapaa hänet kaupungissa ja makaa hänen kanssaan,
niin viekää molemmat sen kaupungin portille ja kivittäkää heidät kuoliaaksi, tyttö siksi, että hän ei huutanut apua kaupungissa, ja mies siksi, että hän teki väkivaltaa lähimmäisensä morsiamelle."

Rauhoitu siis Heyno, myös muslimien suhteen. Kyllä he taitavat oman elämänsä sinua paremmin.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #8

Koraani on Koraanin julistaman islaamin mukaan islaamin ainoa lähde. Olen antanut perustietoa uskonnosta nimeltä islaam, en ihmisistä, jotka sanovat noudattavansa tuota uskoa. En myöskään ota kantaa Raamatun teksteihin kun kirjoitan Koraanista.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ramadanin aikaan ei syödä päivänvalossa. Koraanissa ei puhuta Mekan kellonajoista. Näin aidot muselmaanit itse rajanneet asuinalueensa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Juuri näin. Ja Koraani on Koraanin mukaan Jumalan ilmoitus, jota ihmisten ei ole syytä sorkkia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Höpöhöpö, muslimit ympäri maailmaa ratkaisevat Ramadanin Mekan mukaan. Koraanin kirjoittamisen aikaan muslimit asuivat maaapallon keskiosien tuntumassa, ongelmaa ei tuolloin ollut.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Koraanin julistama Jumalan sana ei muutu, vaikka musliimina itseään pitävät muuttaisivat Marsiin.

Atti Ylänen

"Kai Niemeläinen
8.2.2016 17:28
Höpöhöpö, muslimit ympäri maailmaa ratkaisevat Ramadanin Mekan mukaan. Koraanin kirjoittamisen aikaan muslimit asuivat maaapallon keskiosien tuntumassa, ongelmaa ei tuolloin ollut."

Totta. Maapallon keskiosissa asujilla olisi varmasti aivan tarpeeksi ongelmia.

Toimituksen poiminnat