jheyno Gutta cavet lapidem - non forte, sed saepe cadendo

Perustietoa islaamista IV

  • Koraanin minimivaatimus
    Koraanin minimivaatimus
  • Arabityttö arabiassa "muslimivaatteissa"
    Arabityttö arabiassa "muslimivaatteissa"

Kuuluuko naisten ”huputtaminen Koraanin julistamaan islaamiin?

No ei kuulu.

Islaamin mukaan Koraani on Jumalan pyhää sanaa ja islaam itsessään alistumista tuohon julistukseen, Islaam on kirjan uskonto. tuon kirjan tekstejä ei saa sormeilla, siihen ei saa listätä eikä siitä pois ottaa. Kaikki Koraanin ulkopuolinen määräily ja käskytys on ihmisten määräyksiä ja käskytystä, ei Jumalan. Mikään sellainen ei siis ole, eikä voi olla, islaamia.

MITÄ Koraani sitten oikein naisten pukeutumisesta sanoo?

1) Koraanissa on vain yksi (1) määräys naisten pukeutumisesta: Peittäkää se, mikä on muutenkin piilossa. Jokainen, joka on joskus nähnyt ”eevan tyttären” alasti, muistanee, mikä kohta naisessa on ”muutenkin piilossa” ja pitää siis peittää. MITÄÄN muita varsinaisia määräyksiä naisten pukeutumisesta Koraanissa ei ole.
2) Koraani KEHOTTAA naisia peittämään sota-aikana kaulansa ja hiuksensa, jotta heidät tunnistettaisiin ”siveiksi naisiksi”, so. muslimeiksi.
3) Koraani KEHOTTAA sekä naisia ETTÄ MIEHIÄ pukeutumaan ja käyttäytymään siveellisesti. Siveys on kuitenkin asia, jonka määrittely on jätetty yhteisölle, sillä se muuttuu koko ajan ajassa. Se on muuttunut meillä ja se muuttuu muualla.

Mitä Koraani sitten määrää tehtäväksi niille naisille, jotka eivät pukeudu Koraanin määräysten mukaan? Kivitystä vai raippoja???

No EI YHTÄÄN MITÄÄN! Koraani KEHOTTAA MIEHIÄ, jotka kohtaavat ”siveettömästi” pukeutuneen naisen, laskemaan katseensa, hillitsemään itsensä ja menemään pois.

Muu toiminta on vastoin Koraanin julistamaa islaamia.

Lisää viidennessä osassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Koraani ei välttämättä käske tekemään muuta, mutta Koraani on vain yksi
osa muslimille auktoritatiivista ilmoitusta. Suurin osa naisia koskevasta säännöstöstä lieneekin siellä perimätiedon puolella, Muhammadin esimerkissä.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Tuo on yleinen väärinkäsitys. Koraanin mukaan Koraanin julistamassa islaamissa ei ole MITÄÄN MUITA auktoriteetteja kuin Koraani. Koraanin mukaan islaam on alistumista Jumalan tahtoon. Muhammad ei ole jumala. Koraanin kannalta asia on yksiselitteinen.

Toimituksen poiminnat