jheyno Gutta cavet lapidem - non forte, sed saepe cadendo

Perustietoa islaamista II

  • Silvontaa maailmalla
    Silvontaa maailmalla

Kuuluuko pikkulasten sukuelinten silpominen Koraanin julistamaan islaamiin?

No ei kuulu.

Koraanissa ei ole ensimmäistäkään mainintaa siitä, että sukuelinten silpominen olisi islaamiin kuuluva uskontoperäinen toimitus. Mistä sitten on kyse?

Poikien siittimen esinahan poistaminen on aavikon hygieniatapa ja sisältyy oleellisesti juutalaiskansan suureen ”keksintöön”, aavikkokamelin, dromedaarin, kesyttämiseen kuormajuhdaksi. Tämä mahdollisti karavaaniretket niiden valtavien Lähi-idän aavikoiden yli, jotka aiemmin piti kiertää. Kulttuurisesti seurauksena oli ”etelän pojat”, ”ben jamina”, benjamiinien juutalaisheimon kehittyminen, ”syntyminen”. Tarina Aabrahamin pojista onkin allegoria, jonka tarkoitus on selittää juutalaisheimojen tehtävät ja suhteet. Perussyynä oli joka paikkaan tunkeutuva hiekka ja sen aiheuttamat tuhoisat tulehdukset ihopoimuissa oloissa, joissa vettä ei yksinkertaisesti ollut varaa ”tuhlata” peseytymiseen.

Tapa levisi sittemmin karavaanien mukana, ja mukaan liitettiin myös mukana kulkevien tyttöjen, usein kauppatavaran, silpominen. Samalla, kun tapa levisi karavaaniryhmien ulkopuolelle, siitä tuli keino tietoisesti manipuloida sekä miesten että naisten käyttäytymistä aikuisiällä. Tämä sosiaalinen manipulaatio on edelleen käytössä Lähi-idän kulttuureissa. Tarkoituksena ja odotettuna seurauksena on naisen seksuaalisuuden ”hillitseminen”, niin kuin häditheissa sanotaan. Heti syntymän jälkeen tapahtuva poikien silpominen on vaikutuksiltaan vähäisempi (juutalaisuus) kuin murrosiän kynnyksellä tapahtuva, koska jäljempi muuttaa käyttäytymistä siitä, mikä on jo kehittynyt vakiintuneeksi. Seurauksena on turhautuminen ja vinoutunut sukupuolikäsitys.

Tapa levisi laajalle aluksi muslimikauppiaiden myötä, sittemmin viktoriaanisen sukupuolimoraalin myötä myös eräisiin kristittyihin maihin. Tämä sukuelinten, etenkin poikien, silpominen nimenomaan käyttäytymisen manipuoloimiseksi on suosittua Lähi-idän ulkopuolella erityisesti USA:ssa.

Lisää kolmannessa osassa…

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Seppo Hildén

"Perusteitoa islaamista II#

Ota nyt blogistin jutut vakavasti kun jo otsikkokin on kiihkon vallassa kirjoitettu väärin.

Ihan kun muslimin kokemukset tultuaaan Suomeen ja nähtyään omin silmin että täällä nuoret tytöt saa kulkea vapaasti kadulla ilman isien ja veljien suojelua.

Kiihkohan siinä nousee ja olemme saaneet lukea mihin se on johtanut.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Mikähän siinä on väärin? Sekä suomessa että arabiassa on pituusoppositio, ja arabiaksi sanassa on pitkä vokaali, joten sen pitää näkyä myös suomessa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Miten "teito" liittyy pituusoppositioon?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #6

Sori, en huomannut, korjattu. Kiitos!

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Seppo ja Aimo, miten kommenttinne miesten naishäiriköinnistä liittyvät blogin aiheeseen?
Ja tiedoksi, että myös suomalaisilla miehillä on kiihkoja, jotka silloin tällöin nousevat. Tehän ette voi tietää, ettehän?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Jos suomalaiset nuoret miehet kerättäisiin kasarmiin vieraaseen maahan kielitaidottomana niin kädet tulisivat nopeasti avuksi.

Toimituksen poiminnat