jheyno Gutta cavet lapidem - non forte, sed saepe cadendo

Perusteitoa islaamista V

  • Alue, jolle Jumala Koraanin Koraanin mukaan antoi vihreällä
    Alue, jolle Jumala Koraanin Koraanin mukaan antoi vihreällä

Onko Koraanin julistama islaam maailmanuskonto?

No ei todellakaan ole..

Islaamin mukaan Koraani on Jumalan pyhää sanaa ja islaam itsessään alistumista tuohon julistukseen, Islaam on kirjan uskonto. tuon kirjan tekstejä ei saa sormeilla, siihen ei saa listätä eikä siitä pois ottaa. Kaikki Koraanin ulkopuolinen määräily ja käskytys on ihmisten määräyksiä ja käskytystä, ei Jumalan. Mikään sellainen ei siis ole, eikä voi olla, islaamia.

KENELLE Koraani on Koraanin mukaan annettu, kenelle islaam on Koraaniin mukaan tarkoitettu?

Koraanin Jumala on kaikkitietävä. Jos Jumalan ei oleteta olevan jokoo äärimmäisen ilkiön tai uskomattoman tyhmän (mikä ei oikein sovi ”kaikkitietävään, armeliaaseen, armahtavaan jne”) on asia harvinaisen selvä. Koraanin islaam on annettu ja tarkoitettu yksinomaan ja vain Azirin, Taisin ja Jemenin arabeille.

Koraani opettaa: ”Tämä Koraani on annettu teille SELVÄLLÄ ARABIAN KIELELLÄ, JOTTA YMMÄRTÄISITTE.” Perusoletus on, että kaikkitietävä Jumala tietää, että 600 luvun lopun egyptiläiset, persialaiset, assyyrialaiset jne. EIVÄT ymmärtäneet ”selvää arabian kieltä”, jota Arabiassa puhuttiin. Monet musliimit eivät EDELLEENKÄÄN ymmärrä selvää arabian kieltä, ja yritykset kielenvaihtoon ovat johtaneet Koraanin kohdalla usein totaaliseen katastrofiin: esimerkiksi Atlas-vuoriston arabiaa puhuva berberiväestö ei nykyisin ymmärrä sen enempää Koraanin selvää arabiaa kuin alkuperäistäkään kieltään.

Koraani on Koraanin mukaan siis tarkoitettu suppealle osalle ihmiskuntaa. Ei kenellekään muulle. Ajatus maailmanuskonnosta on vastoin Koraanin opetusta. Iranilainen, indonesialainen, tai vaikkapa suomalainen musliimi on suunnilleen yhtä mielekäs ajatus kuin juutalainen natsi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Reijo Jokela

"suunnilleen yhtä mielekäs ajatus kuin juutalainen natsi".
Heydrich taisi olla 1/4 juutalainen, joten ei tuo ajatus ihan mieletön ole.

Käyttäjän JaniMalm-berg kuva
Jani Malmberg

En voi yksinkertaisesti täysin yhtyä tuohon, mutta siihen voin yhtyä, että lukutaidottomuus on suuri ongelma arabiväestössä. Heidän tietonsa koraaniin pohjautuu ainoastaan lukutaidollisten ihmisten varaan. Tässä tulee vaarana yksinomaan tiedon vääristyminen ihmisille. Ihmiset uskovat ja luottavat sokeasti oppeihin, joita heille levitetään.

Ongelmahan ei ole yksinomaan islmamin uskonto näihin veritekoihin vaan fundameliset radikaalit, jotka tulkitsevat koraanin oppeja heille sopivalla tavalla. Aivopesu eli johdattaminen tiettyyn suuntaan on suuri ongelma tuolla missä vaikuttavat nämä radikaaliryhmittymien opit. Sanoohan sen järkikin että kun lapsesta asti opetetaan ja en puhu pelkästään islamin opeista vaan muuallakin maailmassa tapahtuneesta johtamisesta niin ihmisillä ei ole muuta totuutta kuin se mikä heille annetaan.

Olen jonkin verran itsekin lukenut koraania vaikken ole muslimi vaan evankelisluterilainen, mutta ymmärtääkseni heitä minun pitää ymmärtää myös heidän oppejansa hieman. Molempien raamatussa aika paljon on samaa ainoastaan nimet muuttuvat ja Jeesus on profeetta, sekä tietyt asiat kääntyvät toisilla sanoilla mutta tarkoittavat samaa. Koraanissahan puhutaan rakkaudesta ja välittämisestä aivan samalla lailla kuin meilläkin. Toisaalta paljon on muokattu vuosien saatossa ja tästäkin opuksesta löytyy paljon muunnelmia HAMAS, ISIS ja Alqaida ovat muokanneet riippuen kuuluvatko Shia tai Shunni muslimeihin oppejaan.

Täytyy kuitenkin muistaa vaikka paljon levitetään puolin ja toisin näitä kauheita videoita niin niiden tarkoitus on luoda sekasortoa ja kauhua ihmisten keskuudessa. Kuitenkin IRAN ja IRAK valtaväestö haluaa olla länsimaalainen ja sopeutua tälle vuosituhannelle. Ei pidä unohtaa että aika paljon ollaan saatu aikaiseksi ja vietyä heille länsimaalaista ajattelutapaa kuten tasa-arvo sukupuolten keskuudessa naisille on annettu mahdollisuus kouluttautua ja olla mukana äänessä yhteiskunnallisten asioiden kanssa.

Nämä pienet ryhmittymät, jotka elävät vielä keskiaikaisella ajattelumallilla leimaavat hyvin helposti koko islmamistisen väestön. Pidänkin suurena ongelmana Shia ja Shunni muslimeiden välistä kiistaa. Niin kauan kuin heidän sisäiset ongelmat eivät ratkea ei päästä eroon näistä kuppikunnista (radikaalit).

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Onko Heyno jo kääntynyt islamin uskoon?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Ei oo pelkoo moisest mielenhäriöst.

Toimituksen poiminnat